Συνεχίζοντας δυναμικά το έργο της το 2023, η Ανάβαση προχώρησε στην επανέκδοση 6 χαρτών. Οι νεές εκδόσεις περιέχουν νέες διαδρομές που διέσχισαν οι πεζοπόροι της Ανάβασης στα ελληνικά βουνά και νησιά. Πήλιο, Όλυμπος, Νάξος, Τήνος Γκιώνα & Βαρδούσια και Σαμαριά είναι οι 6 χάρτες που επανεκδόθηκαν στο πρώτο τετράμηνο του 2023.

  Όλυμπος 1:30.000 & 1:10.000

Η νέα έκδοση του Ολύμπου δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές σε σχέση με την προηγουμενη. Περιλαμβάνει 20 προτεινόμενες διαδρομές που διασχίζουν το        υψηλότερο βουνό της Ελλάδας από άκρη σε άκρη. 

 H μία πλευρά καλύπτει ολόκληρο το βουνό σε κλίμακα 1:30 000 δίνοντας μια γενική εικόνα όλων των μονοπατιών που διασχίζουν το βουνό και όλων των σημείων  πρόσβασης. Η άλλη πλευρά εστιάζει σε κλίμακα 1:10 000 στις κορυφές και τα προηγμένα καταφύγια.

Καλύπτει το σύνολο του βουνού με μεγάλη λεπτομέρεια (ισοϋψείς ανα 20 μ. όλα τα μονοπάτια, τις πηγές, τα καταφύγια κλπ) και είναι μακράν ο πληρέστερες και πιο ακριβής για το μυθικό βουνό. Στην πίσω όψη του χάρτη δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τα μονοπάτια με τη σήμανσή τους, πληροφορίες για τα καταφύγια κα.

Σε αυτή τη νέα έκδοση του χάρτη θα βρείτε προτεινόμενες χιονοδρομικές διαδρομές από το Λάζαρο Μποτέλη

  Νάξος 1:40.000 & 1:10.000

Στο νέο χάρτη της Νάξου αποτυπώνεται για πρώτη φορά με αυτή τη λεπτομέρεια της κλίμακας 1:10.000 το βυζαντινό πάρκο της Τραγαίας με όλες τις βυζαντινές εκκλησίες και τους πύργους. Η όψη αυτή του χάρτη καλύπτει επίσης στην ίδια κλίμακα την κοιλάδα της Ποταμιάς, την υπέροχη κοιλάδα του ναού της Δήμητρας και τον Πύργο Μπαζαίου, την περιοχή των Κούρων και του Ιερού των Πηγών και εκτείνεται μέχρι το Φιλότι, τ'Απεράθου και την κορυφή του Ζα.

 Ο χάρτης περιλαμβάνει προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές καθώς και όλα τα σημαντικά σημεία του νησιού. Αξιοθέατα, εκκλησίες, κάστρα, παραλίες, οικισμοί, πηγές, ρέματα κ.α περιλαμβάνονται στη νέα έκδοση με τη μέγιστη ακρίβεια.

 

 Τήνος 1:25.000 & 1:15.000

 

 Η Τήνος είναι ένα νησί κεντημένο στο χέρι. Κατοικιές, περιστεριώνες, ξωκλήσια, οικισμοί  όλα υφασμένα σε ένα δίχτυ από μονοπάτια. Ο νέος χάρτης της Τήνου προσφέρει μια ξενάγηση στην ύπαιθρο του χειροποίητου νησιού μέσα από προτεινόμενες διαδρομές. Μετά από αλλεπάλληλες εκδόσεις του χάρτη και πάνω 450 χλμ καταγεγραμμένων μονοπατιών, αναβαθμίσαμε την απεικόνιση του νησιού και μεγενθύναμε την περιοχή με το πιο πυκνό δίκτυο μονοπατιών στην κλίμακα 1:15000 (β' όψη του χάρτη).

 

  Σαμαριά – Σούγια – Παλαιοχώρα 1:30.000

  

Όλο το φαράγγι της Σαμαριάς, οι αναβάσεις στο Γκίγκιλο και το Βολακιά η πορεία Αγία Ρουμέλη Σούγια (η ωραιότερη και μια απο τις πιο απαιτητικές πεζοπορίες της Κρήτης) και μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες πορείες παρουσιάζονται με αναλυτικά σχόλια και πολλές χρήσιμες πληροφορίες στην πίσω όψη.

Στη νέα έκδοση προστέθηκαν αρκετά νέα μονοπάτια. Ο χάρτης είναι τυπωμένος σε αδιάβροχο και ανθεκτικό χαρτί Polyart.

 

  Πήλιο 1:45.000

Πρίν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε και η νέα επανέκδοση για το Πήλιο. Ο πεζοπορικός χάρτης Πήλιο σε κλίμακα 1:45 000 καλύπτει το σύνολο της ορεινής χερσονήσου αλλά και το Μαυροβούνι, φυσική συνέχεια του Πηλίου στα βόρεια και σας προτείνει 20 μικρές και μεγαλύτερες πεζοπορίες ανάμεσα σε δεκάδες άλλες που αποτυπώνονται στο χάρτη. Προικισμένος τόπος, το Πήλιο τα έχει όλα σε αφθονία, δάση, νερά, καρποφόρα δέντρα, υπέροχα λιθόστρωτα μονοπάτια, εξαιρετικές παραλίες και άφθονα παραδοσιακά χωριά. 

 Ο χάρτης είναι αδιάβροχος κατασκευασμένος σε χαρτί polyart ιδανικός για πεζοπορία.

 

 Γκιώνα & Βαρδούσια 1:25.000

 

Μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2023 επανεκδόθηκε και ο χάρτης για τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια όρη. Ο χάρτης έχει ίδια κλίμακα με αυτή της προηγούμενης έκδοσης, ωστόσο παρουσιάζει 10 προτεινόμενες διαδρομές για τα Βαρδούσια και 17 για τη Γκιώνα.

Εντός αυτών περιλαμβάνονται και τα μονοπάτια του Μπέκου και του Καραγιάννη καθώς και η διάσχιση της κορυφογραμμής των Βαρδουσίων.

 

Σύντομα θα είναι διαθέσιμοι και οι νέες εκδόσεις για το Ζαγόρι και τα Άγραφα