Πεζοπορικός χάρτης του Ολύμπου σε κλίμακα 1:30 000 και της κορυφής του Μύτικα σε κλίμακα 1:10 000
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2917 μέτρα, αλλά πέρα από την ιδιαίτερη γεωγραφία έχει και μυθικό βάρος.
Εμπνευσμένοι από τη μοναδική φύση του μυθικού βουνού, φτιάξαμε ένα μοναδικό χάρτη για τον Όλυμπο. H μία πλευρά καλύπτει ολόκληρο το βουνό σε κλίμακα 1:30 000 δίνοντας μια γενική εικόνα όλων των μονοπατιών που διασχίζουν το βουνό και όλων των σημείων πρόσβασης. Η άλλη πλευρά εστιάζει σε κλίμακα 1:10 000 στις κορυφές και τα προηγμένα καταφύγια.
Αυτή η νέα και ενημερωμένη έκδοση είναι μακράν ο πιο ολοκληρωμένος χάρτης του μυθικού βουνού..
Σε αυτή τη νέα έκδοση του χάρτη θα βρείτε προτεινόμενες χιονοδρομικές διαδρομές από το Λάζαρο Μποτέλη.
Τυπωμένος σε αδιάβροχο χαρτί Polyart.
Διαβάστε άρθρα για τον Όλυμπο στο blog μας / Anavasi stories:
Το μονοπάτι του Ενιπέα: από το Λιτόχωρο στα Πριόνια
Το μονοπάτι Πριόνια - καταφύγιο Σπ. Αγαπητός (κατ. Ζολώτα)
Το μονοπάτι από το καταφύγιο Α' (Ζολώτα) ως τον Μύτικα (κορυφή του Ολύμπου) μέσω της Κακιάς Σκάλας
Βιβλία | |
Έτος έκδοσης | 2023 |
Πληροφορίες | |
Κωδικός χάρτη | 6.11 |
Κλίμακα | 1:30.000 & 1:10 000 (κορυφή Μύτικα) |
ΓΙΑ ΤΟ ANAVASI MAPP ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Όλοι οι χάρτες Ανάβαση είναι διαθέσιμοι σε ψηφιακή μορφή (γεωαναφερμένη* εικόνας του χάρτης), συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες με την ποιότητα της χαρτογραφίας.
Έτσι με το GPS ή το Smartphone μπορούμε να δούμε ανα πάσα στιγμή τη θέση μας πάνω στο λεπτομερή χάρτη της Ανάβασης.
Για smartphone προτείνουμε την εφαρμογή Anavasi mapp. Μέσα στην εφαρμογή αγοράζει κανείς κάθε χάρτη (αντίστοιχο του έντυπου) χωριστά. Αφού αγοραστεί και φορτωθεί ο χάρτης η εφαρμογή λειτουργεί χωρίς internet. Ο χάρτης είναι πανομοιότυπος με τον έντυπο και στο κέντρο της οθόνης απεικονίζει την ακριβή θέση μας. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε μια διαδρομή από τις προτεινόμενες για να την ακολουθήσουμε.
Οι ψηφιακοί χάρτες που διατίθενται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι γεωαναφερμένες εικόνες χαρτών σε 3 διαφορετικές μορφές. Και οι τρείς βρίσκονται μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο zip 1.Γεωαναφερμένος χάρτης στο ΕΓΣΑ 87, το Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (όνομα αρχείου *87.tif), ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα GIS ή άλλα προγράμματα διαχείρισης χαρτογραφικών δεδομένων που υποστηρίζουν το ΕΓΣΑ 87. 2.Γεωαναφερμένος χάρτης στο WGS84, το παγκόσμιο γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς (όνομα αρχείου *84.tif), ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα ή εφαρμογές διαχείρισης χαρτογραφικών δεδομένων. 3. Γεωαναφερμένος χάρτης στο WGS84 σε αρχείο kmz, ο οποίος μπορεί να φορτωθεί στο google earth και στα περισσότερα καινούργια μοντέλα GPS της Garmin. Παρακαλούμε ελέγξτε από το site της Garmin αν το μοντέλο GPS που έχετε, υποστηρίζει "Custom Maps".
Προτείνουμε τη χρήση του ψηφιακού χάρτη ως επικουρικού στον έντυπο που προσφέρει τη συνολική εικόνα του χώρου και είναι απαραίτητος για να σχεδιάσουμε την εκδρομή μας.
*Γεωαναφορά (Georeference) είναι η διαδικασία με την οποία προσδίδονται πραγματικές γεωγραφικές συντεταγμένες σε μια ψηφιακή εικόνα χάρτη ή αεροφωτογραφίας, η οποία στη συνέχεια είναι γεωαναφερμένη.
Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή των ψηφιακών αρχείων. Επιτρέπεται η εκτύπωσή τους μόνο για μη εμπορική χρήση.
- ISBN: 978-960-8195-21-9