Οι εκδόσεις Ανάβαση, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του βιβλιοπωλείου τους, προκηρύσσουν διαγωνισμό ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.

Σε μια εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς κατακλύζουν καθημερινά από εικόνες και βίντεο ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος, εμείς αναζητούμε την εμπειρία που δεν χωρά σ’ ένα κλικ, την ταξιδιωτική αφήγηση πέραν της φωτογραφίας.

  1. Τα έργα πρέπει να είναι λογοτεχνικά κείμενα, ταξιδιωτικής θεματολογίας, στην ελληνική γλώσσα, σε μορφή νουβέλας, μυθιστορήματος, ή συλλογής διηγημάτων με μήκος 20.000-40.000 λέξεις. 
  2. Προσδοκούμε να λάβουμε πεζογραφήματα και όχι δοκίμια, κείμενα δημοσιογραφικού χαρακτήρα, ποιητικές συλλογές ή φωτογραφικά λευκώματα.
  3. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και λήξης η Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.
  4. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του 2024 σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί για την απονομή του βραβείου.
  5. Το έργο που θα βραβευθεί θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Ανάβαση.
  6. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει κάθε ενήλικας, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας.
  7. Οι συμμετοχές αποστέλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό μήνυμα που θα έχει τίτλο «Συμμετοχή στον διαγωνισμό ταξιδιωτικής λογοτεχνίας» στη διεύθυνση contest@anavasi.gr. Στο μήνυμα θα πρέπει να περιλαμβάνονται δύο (2) επισυναπτόμενα αρχεία: Ένα (1) αρχείο *.doc/.docx (word) με το προς υποβολή έργο και ένα (1) άλλο αρχείο *.doc/.docx (word) στο οποίο θα δηλώνονται τα στοιχεία του/της συμμετέχοντα/-χουσας με το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την ταχυδρομική διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας και το email του/της. 
  8. Κάθε συμμετοχή θα λαμβάνει ένα μοναδικό email επιβεβαίωσης, προκειμένου να βεβαιώνεται η έγκυρη και έγκαιρη λήψη της. Σε περίπτωση μη λήψης του σχετικού email, η συμμετοχή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
  9. Κάθε συμμετέχοντας/-ουσα έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένα έργο, γραμμένο στα Ελληνικά, το οποίο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, γραμμένο εξ ολοκλήρου από τον/την ίδιο/-α, να μην είναι προϊόν μετάφρασης, να μην έχει δημοσιευθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στο παρελθόν (συμπεριλαμβανομένων και δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και να μην έχει βραβευθεί σε άλλον λογοτεχνικό διαγωνισμό.
  10. Με τη συμμετοχή του/της, κάθε διαγωνιζόμενος/-νη αποδέχεται πως το έργο του/της θα τεθεί υπό αξιολόγηση, πως συμφωνεί με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχεται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Για τα κριτήρια και τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, πατήστε εδώ.