1. Στον διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενήλικας (τη στιγμή της υποβολής), ανεξαρτήτως εθνικότητας και τόπου διαμονής. Από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό αποκλείονται οι εργαζόμενοι των εκδόσεων Ανάβαση, καθώς και οι σύζυγοι και οι Α’ βαθμού συγγενείς τους.
  2. Τα έργα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
  3. Έκταση: 20.000-40.000 λέξεις (δεν συνυπολογίζονται τίτλοι έργου, κεφαλαίων ή διηγημάτων, σελίδα περιεχομένων, αφιέρωση)
  4. Η υποβολή των έργων θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 έως Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59 στο email: contest@anavasi.gr. Κάθε υποβολή συμμετοχής εκτός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Δεν προβλέπεται οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής.
  5. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σε τελετή απονομής η οποία θα διεξαχθεί εντός του 2024.
  6. Το έργο που θα λάβει το βραβείο, θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Ανάβαση, μετά από υπογραφή δεσμευτικού και αποκλειστικού συμφωνητικού έκδοσης με πρόβλεψη για την αμοιβή πνευματικών δικαιωμάτων στον/στην συγγραφέα και δικαίωμα αλλαγής του τίτλου του έργου από τις εκδόσεις Ανάβαση.
  7. Σε περίπτωση που η κριτική επιτροπή το κρίνει σκόπιμο, δύναται να αποφασίσει να δώσει τη διάκριση του επαίνου. Οι συμμετέχοντες/-χουσες των οποίων τα έργα τυχόν διακριθούν με έπαινο από την κριτική επιτροπή, δεν δικαιούνται και δεν θα λάβουν κανένα έπαθλο ή χρηματική αμοιβή.
  8. Η συμμετοχή του/της κάθε διαγωνιζόμενου/-μενης θα πρέπει να είναι ατομική, με ένα μόνο έργο (οι επόμενες της πρώτης έγκυρης συμμετοχής θα ακυρώνονται), που θα αποτελεί αποκλειστικά προσωπική τους δημιουργία. Το έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο και όχι μετάφραση, γραμμένο εξ ολοκλήρου από τον/τη συμμετέχοντα/-ουσα, να μην έχει δημοσιευθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και να μην έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.
  9. Η υποβολή θα γίνει αποκλειστικά με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contest@anavasi.gr στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνονται δύο (2) επισυναπτόμενα αρχεία: Ένα (1) αρχείο .doc/.docx (word) με το έργο του συμμετέχοντος/της συμμετέχουσας και ένα (1) άλλο αρχείο .doc/.docx (word) στο οποίο θα δηλώνονται τα στοιχεία του/της κάθε συμμετέχοντα/συμμετέχουσας με το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την ταχυδρομική διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας και το email τους.
  10. Κάθε συμμετοχή θα λαμβάνει ένα μοναδικό email επιβεβαίωσης, προκειμένου να βεβαιώνεται η έγκυρη και έγκαιρη λήψη της. Σε περίπτωση μη λήψης του σχετικού email, η συμμετοχή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
  1. Κάθε συμμετέχων/-ουσα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την πατρότητα του/της υπογράφοντος/-ουσας το έργο και για το περιεχόμενό του. Οι συμμετέχοντες/-χουσες φέρουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι την ευθύνη για τυχόν προσβολή οποιωνδήποτε δικαιωμάτων τρίτων.
  2. Ο κάθε διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί προς αξιολόγηση υπό την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής που έχουν επιλέξουν οι εκδόσεις Ανάβαση και η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση, ούτε θα δύναται να προσβληθεί με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή μέσο και θα είναι οριστική.
  3. Η κριτική επιτροπή θα λάβει από τις εκδόσεις Ανάβαση μόνο τα προς κρίση έργα, χωρίς τα στοιχεία των διαγωνιζομένων για λόγους διαφάνειας και αμεροληψίας.
  4. Οι εκδόσεις Ανάβαση εγγυώνται τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων που κατατίθενται προς κρίση, καθώς και τη μη δημοσίευσή τους.
  5. Από το σύνολο των έργων τα οποία θα πληρούν τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει, κατά την απόλυτη κρίση της, το καλύτερο. Τα υπόλοιπα έργα που θα έχουν τεθεί στην κρίση της επιτροπής, και δεν θα βραβευθούν, δεν θα αξιοποιηθούν, δημοσιευθούν ή διαμοιραστούν κατά οποιονδήποτε τρόπο από τις εκδόσεις Ανάβαση και οι συγγραφείς τους θα διατηρούν εξ ολοκλήρου όλα τα δικαιώματά τους ως προς αυτά.
  6. Οι εκδόσεις Ανάβαση διατηρούν το δικαίωμα να τηρούν αρχείο με τα στοιχεία που δηλώνουν οι συμμετέχοντες/-χουσες για τον σκοπό του παρόντος διαγωνισμού. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό, συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση των συμμετεχόντων για καταχώρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν σε αρχείο που θα τηρείται από τις εκδόσεις Ανάβαση και για την επεξεργασία του, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ (GDPR). Οι συμμετέχοντες/-ουσες διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν εγγράφως τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από το ως άνω αρχείο, επικοινωνώντας με τις εκδόσεις Ανάβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contest@anavasi.gr.
  7. Οι εκδόσεις Ανάβαση διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλλουν τις ημερομηνίες, να μεταβάλλουν τους όρους ή να ακυρώσουν τον διαγωνισμό χωρίς προειδοποίηση προς τους συμμετέχοντες, χωρίς να θεμελιώνεται οποιαδήποτε αξίωση ή απαίτηση των συμμετεχόντων/-ουσών σε βάρος τους από την αιτία αυτή. Σε τέτοια περίπτωση, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ανάβαση σχετική ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, οι εκδόσεις Ανάβαση δικαιούνται μονομερώς κατά την κρίση τους να μην επιλέξουν κανένα από τα έργα που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό εάν αυτά δεν πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης, άλλως και να ματαιώσουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, χωρίς να θεμελιώνεται οποιαδήποτε αξίωση ή απαίτηση των συμμετεχόντων/-ουσών σε βάρος των εκδόσεων Ανάβαση από την αιτία αυτή.
  8. H συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων. Mε την υποβολή του έργου ο/η συμμετέχων/-ουσα αυτομάτως αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού.