Όλα τα Αστερούσια της Κρήτης σε 1 χάρτη, ακούγεται αδύνατο αλλά έγινε πραγματικότητα!
Η διάσταση είναι 90cm ύψος και 240cm πλάτος. Στην πινακίδα αποτυπώνονται όλες οι διαδρομές της περιοχής και είναι κατασκευασμένη με Dibond, σύνθετο δηλαδή αλουμίνιο.
Τα Αστερούσια είναι οροσειρά του Νομού Ηρακλείου που βρίσκεται ανάμεσα στην πεδιάδα της Μεσσαράς και στο Λιβυκό Πέλαγος, ανατολικά της παραλίας Μάταλα. Είναι επιμήκης ορεινός όγκος που απολήγει σε εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό αρκετά διαφορετικό από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τις ελληνικές ακτές.
Η περιοχή είναι αναγνωρισμένη για την οικολογική και αρχαιολογική της σημασία και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000. Το Αγιοφάραγγο, περιοχή που για αιώνες αποτελούσε βασική εστία μοναχισμού, η Μονή Κουδουμά, η Μονή Τριών Ιεραρχών και το φοινικόδασος του Αγίου Νικήτα στα ανατολικά της οροσειράς αποτελούν μοναδικούς προορισμούς. Ο Κόφινας στα 1.231 μέτρα αποτελεί την υψηλότερη κορυφή τους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον στα Αστερούσια παρουσιάζει και η άγρια πανίδα. Οι ορεινοί όγκοι των Αστερουσίων, οι λοφώδεις εξάρσεις της μεσαίας ζώνης, το παραλιακό μέτωπο, προσφέρονται για τη δημιουργία φωλιών για την αναπαραγωγή αρπακτικών πτηνών. Τα γεράκια πετρίτης (Falco peregrinus) και μαυροπετρίτης (Falco eleonorae) αποτελούν δεινούς θηρευτές. Το όρνιο (Gypus fulvus) είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής λόγω των υψηλών πληθυσμών που συναντώνται εκεί. Ενδημούν επίσης στα Αστερούσια ο χρυσαετός (Aquila chrysaetos), ο σπιζαετός (Hieraaetus fasciatus) και ο υπό εξαφάνιση γυπαετό (Gypaetus barbatus), γνωστός και ως «κοκκαλάς». Τα πτηνά αυτά κοσμούν με την παρουσία τους τον ουρανό και συμπληρώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου.