Ο πρώτος μας χάρτης της Πάρνηθας (και 2ος στις εκδόσεις μας) κυκλοφόρησε το 1998, με υπόβαθρο, το πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη, φωτοσκιασμένο ανάγλυφο που είχε παραχθεί με GIS από ισοϋψείς καμπύλες που είχαν ψηφιοποιηθεί από χάρτη 1:25000 της ΓΥΣ (αξίζει να σημειωθεί ότι τότε το GIS ήταν στα πρώτα του στάδια). Άλλα στοιχεία του χάρτη, όπως δρόμοι, τοπωνύμια, εκκλησάκια είχαν αντληθεί εν μέρει από χάρτες της ΓΥΣ ενώ τα μονοπάτια είχαν αποτυπωθεί με μέτρια ακρίβεια με τη χρήση αλτιμετρου, πυξίδας και οπτικής αναγνώρισης του αναγλύφου.

 

Ο πρώτος χάρτης της Ανάβασης για την Πάρνηθα με το έντονο ανάγλυφο

 

Σε επόμενη έκδοση του χάρτη, το 2001, τον εμπλουτίσαμε με περισσότερα τοπωνύμια δουλεύοντας με αρχειακές πηγές (Σαρρής κλπ) και με τον Νίκο Νέζη που συνέλεγε και μελετούσε συστηματικά το τοπωνυμικό της Αττικής. 

 

Η δεύτερη έκδοση του χάρτη της Πάρνηθας που εκδόθηκε το 2001 

 

Το 2002 που το σύστημα GPS πέρασε ελεύθερα στην πολιτική χρήση καταγράψαμε εκ νέου όλα τα μονοπάτια,  και διορθώσαμε τις αποτυπώσεις στο χάρτη. 

Σε επόμενες εκδόσεις εμπλουτίσαμε το χάρτη με πληροφορίες για τις πεζοπορικές διαδρομές, ενώ αποτυπώσαμε το κύριο δίκτυο διαδρομών όπως είχε προταθεί από το Δασαρχείο Πάρνηθας επισημαίνοντας και το που ήταν τοποθετημένα τα σήματα και που όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποτύπωση του δικτύου των μονοπατιών με τη σήμανση στο χάρτη μας είχε αναρτημένο στον τοίχο ο Φορέας Διαχείρησης της Πάρνηθας ώστε να προγραμματίζει τις εργασίες σήμανσης.

 

Η 3η έκδοση του χάρτη της Πάρνηθας κυκλοφόρησε σε αδιάβροχο χαρτί. Στην πίσω όψη βρίσκονται επεξηγήσεις των διαδρομών επάνω σε χάρτη.
 
Η 4η έκδοση του χάρτη της Πάρνηθας κυκλοφόρησε το 2006

 

Στα επόμενα χρόνια και σε κάθε νέα έκδοση ενημερώναμε το χάρτη όποιο νέο μονοπάτι έπεφτε στην αντίληψή μας, ενώ παρακολουθούσαμε και την κατάσταση βατότητας των μονοπατιών, την οποία αποτυπώναμε στο χάρτη, διακρίνοντας 5 διαφορετικές κατηγορίες. Μάλιστα στην έκδοση του 2011 αποτυπώθηκε με γκρι χρώμα η δασική πυρκαγιά του 2007 στη Δυτική Πάρνηθα. 

 

Η 5η έκδοση κυκλοφόρησε τον Ιανούαριο του 2011 παρουσιάζοντας περισσότερα μονοπάτια καθώς και την  καμμένη έκταση από τις δασικές πυρκαγιές του 2007.
Η 6η έκδοση του χάρτη της Πάρνηθας με ανανεωμένο εξώφυλλο και περιεχόμενο

 

Το 2019, ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Δήμο Φυλής και τον ΕΠΟΣ Φυλής, αποτυπώνοντας με λεπτομέρεια όλες τις διαδρομές της περιοχής αυτής της Πάρνηθας, και τις νέες σηματοδοτήσεις που έγιναν από τον ΕΠΟΣ Φυλής. Τυπώσαμε τοπικό χάρτη και πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο δημαρχείο και σε διάφορα σημεία του βουνού.

Η 8η και προηγούμενη έκδοση του χάρτη της Πάρνηθας που εκτός από τον κύριο χάρτη παρουσιάζει σε κλίμακα 1:10.000 τις περιοχές της Φυλής και των Θρακομακεδόνων. Περιλαμβάνονται όλες οι σηματοδοτημένες διαδρομές.

 

Την ίδια περίπου περίοδο ξεκινήσαμε τη δημιουργία της δικής μας πεζοπορικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, Anavasi mapp, στην οποία ο χάρτης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή μαζί με προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες φορτώνονται ως διανύσματα πάνω στην εικόνα του χάρτη και συνοδεύονται από πληροφορίες και μετρητικά στοιχεία.

Το 2022 ξεκίνησε η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποτύπωση στοιχείων που σχετίζονται με τις πυρκαγιές και συνδράμουμε στη διάσωση με τη βοήθεια της εφαρμογής Anavasi mapp.

Το 2024 κυκλοφόρησε η 9η έκδοση του πεζοπορικού χάρτη για την Πάρνηθα.