Μέσα στην εφαρμογή Avenza οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τα ίχνη τους μέσω της χρήσης του GPS.

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Record GPS Tracks, πρέπει το GPS της συσκευής σας να είναι ενεργοποιημένο.

*Ορισμένες συσκευές, όπως ορισμένα μοντέλα iPad, δεν διαθέτουν ενσωματωμένο GPS, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ θα λειτουργούν ενώ είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο, όταν η συσκευή δεν είναι πλέον συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, το GPS δεν θα λειτουργεί πλέον.

 

Επιλέξτε Record GPS tracks 

 

Καταγραφή διαδρομής 

Τα ίχνη GPS καταγράφονται απευθείας πάνω σε ένα χάρτη και συνεπώς απαιτούν να έχετε το σχετικό χάρτη ανοιχτό. Είναι δυνατή η συνέχιση της καταγραφήςκαι εκτός χάρτη, αλλά θα εμφανίζεται μόνο το τμήμα που βρίσκεται στον χάρτη. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε προτίμησεις καταγραφής στις Ρυθμίσεις GPS και διαλέξετε την ακρίβεια με βάση διάφορα σενάρια (περπάτημα ή οδήγησης).

Για να καταγράψετε μια διαδρομή με GPS:

  1. Ανοίξτε το χάρτη που να καλύπτει την επιθυμητή περιοχή
  2. Πατήστε στο εικονίδιο Εργαλεία (οι τρεις κουκκίδες στην κάτω δεξιά πλευρά της γραμμής εργαλείων) και επιλέξτε record tracks. Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω στη γραμμή πλοήγησης και να επιλέξετε "tracking"
  3. Μόλις έχετε σήμα (θα εμφανιστεί η ένδειξη "ready"), πατήστε το εικονίδιο Record για να ξεκινήσετε την καταγραφή. Η εφαρμογή σας θα συνεχίσει να καταγράφει, ακόμα κι αν ελαχιστοποιήσετε την εφαρμογή.
  4. Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή, πατήστε «Done» και η διαδρομή σας θα αποθηκευτεί ως Map feature
    Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη καταγραφής τραβώντας την καρτέλα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις συντεταγμένες στην προβολή χάρτη.

Προβολή καταγραφής

Οι αποθηκευμένες καταγραφές μπορούν να προβληθούν στο χάρτη ή να εξαχθούν για χρήση σε άλλη συσκευή ή λογισμικό.