Στις αρχές Μαρτίου κυκλοφόρησαν δύο νέοι τίτλοι καθώς και μία νέα έκδοση χάρτη. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν οι χάρτες για τη Λέσβο και για τη Θράκη μαζί με τα Νησιά Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, κυκλοφόρησε η ανανεωμένη έκδοση του Πεζοπορικού Χάρτη Πρέσπα - Βίτσι - Βόρας με 22 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές και 11 ποδηλατικές διαδρομές. Τόσο ο χάρτης της Λέσβου όσο και ο χάρτης της Πρέσπας, Βίτσι και Βόρας παρουσιάζουν και ποδηλατικές διαδρομές, πέρα των πεζοπορικών.

10.53 Λέσβος 1:70.000 & 1:30.000

Η Λέσβος είναι ένα χαρισματικό νησί από κάθε άποψη. Ολόκληρο το νησί αποτελεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO λόγω των σημαντικών του γεωτόπων. Το πιο εντυπωσιακό είναι οι απολιθωμένοι κορμοί δέντρων, αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να δει κανείς αποδημητικά πουλιά.
Στη Λέσβο εξάλλου υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, εντυπωσιακά μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινά μοναστήρια, παραδοσιακά χωριά και πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. 
Στο χάρτη επισημαίνονται 17 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές και 6 ποδηλατικές. Παράλληλα αναγράφονται όλοι οι οικισμοί του νησιού, το οδικό δίκτυο, εκκλησίες – μοναστήρια, παραλίες και αξιοθέατα. Στην πίσω όψη του χάρτη θα βρείτε σε κλίμακα 1:30.000 τις περιοχές της Μυτιλήνης, Αγιάσου – Πλωμαρίου και Πέτρας – Μυθήμνης.

Αγοράστε το χάρτη εδώ

ISBN: 978-618-5823-03-0

Τιμή Λιανικής: 8.50

 

R5. Θράκη & Βόρειο Αιγαίο 1:230.000

Ο χάρτης Θράκη & Βόρειο Αιγαίο μας ξεναγεί σε περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ιστορία και σημαντικά οικοσυστήματα. Από τη μια πλευρά η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη όπου αρχαία, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία συνυπάρχουν με τα παρθένα δάση της Ροδόπης, πολύτιμους υγροτόπους και το καταφύγιο των αρπακτικών πουλιών της Δαδιάς. Από την άλλη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος αλλά και τα μικρότερα Αη Στράτης και Ψαρά συμπληρώνουν το υπέροχο μωσαϊκό φύσης και πολιτισμού αλλά και γέφυρας ανάμεσα σε ανατολή και δύση, που υπήρξε διαχρονικά η ΒΑ άκρη της Ελλάδας.
Στο χάρτη παρουσιάζονται 13 οικοτουριστικοί προορισμοί με κείμενα και φωτογραφίες. Παράλληλα, αναγράφονται όλοι οι οικισμοί, το οδικό δίκτυο, αξιοθέατα, εκκλησίες – μοναστήρια και αρχαιολογικοί χώροι. Επιπλέον, στο χάρτη αποτυπώνεται με γκρί χρώμα η περιοχή που κάηκε από τις πυρκαγιές στον Έβρο το καλοκαίρι του 2023. Ο χάρτης καλύπτει την περιοχή από τη Δράμα έως τον ποταμό Έβρο (για το τμήμα της Θράκης).

Αγοράστε το χάρτη εδώ

ISBN: 9789609412582

Τιμή Λιανικής: 9.50

 

6.2 Πρέσπα – Βίτσι – Βόρας 1:50.000

Η Πρέσπα είναι μια περιοχή όπου συνυπάρχουν τοπία μοναδικής ομορφιάς και εξαιρετικής βιοποικιλότητας με αξιόλογα βυζαντινά μνημεία. Η Πρέσπα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων στον κόσμο και άλλα 260 είδη πουλιών. Μικρές και μεγαλύτερες πεζοπορίες του χάρτη θα σας οδηγήσουν στα πιο εντυπωσιακά μέρη. 
Το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν (υψ. 2524μ) διαθέτει ένα χιονοδρομικό κέντρο με μαγευτική θέα κοντά στην κορυφή του, αλλά και τα διάσημα ιαματικά λουτρά Πόζαρ στους πρόποδές του. Δεκάδες μονοπάτια διαδρομές διασχίζουν τις δασωμένες πλαγιές του. 
Ο χάρτης επισημαίνει συνολικά 22 πεζοπορικές και 8 ποδηλατικές διαδρομές καθώς και τις διαδρομές των Ευρωπαϊκών μονοπατιών Ε4 και Ε6.

Αγοράστε το χάρτη εδώ

ISBN: 978-960-9412-27-8

Τιμή Λιανικής: 9.50