Μέσα στο Μάϊο η Ανάβαση προχώρησε στη δημιουργία νέας έκδοσης του χάρτη Menalon Trail καθώς και στην ανατύπωση του υφιστάμενου χάρτη του Μαινάλου.

O πεζοπορικός χάρτης για το Menalon Trail παρουσιάζει όλο το δίκτυο του Menalon Trail το οποίο ξεκινά από τη Στεμνίτσα και καταλήγει στα Λαγκάδια

Το «Menalon Trail» είναι μια ορεινή περιπατητική διαδρομή μήκους 75 χιλιομέτρων που διασχίζει το φαράγγι του ποταμού Λούσιου, το Δυτικό Μανάλο, την κοιλάδα του ποταμού Μυλάων και τα Γορτυνιακά Όρη, περνώντας από ιστορικά χωριά.

Το Menalon Trail είναι το 1ο μονοπάτι στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με βάση το Πρωτόκολλο Κορυφαίας Ποιότητας Μονοπατιού που έχει απονεμηθεί από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζών (ERA) για την ανάδειξη κορυφαίας ποιότητας και ασφαλούς διαδρομής στην Ευρώπη. Χωρίζεται σε 8 τμήματα.

Ο χάρτης αποτυπώνει σε μεγάλη ακρίβεια όλη την περιοχή του Δυτικού Μαινάλου καλύπτοντας τις περιοχές της Βυτίνας, των Λαγκαδίων, της Δημητσάνας, του Λουσίου και της Στεμνίτσας. Περιλαμβάνει σημαντικές εκκλησίες, όλα τα μοναστήρια, τοπωνύμια, όλα τα χωριά και τους οικισμούς.

Εκτός από το χάρτη του Menalon Trail, ξανακυκλοφόρησε ο πεζοπορικός χάρτης του Μαινάλου σε κλίμακα 1:40.000. Ο συγκεκριμένος χάρτης περιλαμβάνει όλη την περιοχή ανάμεσα σε Λαγκάδια, Βυτίνα, Δημητσάνα, Λεβίδι και Τρίπολη, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλο το βουνό. Εντός του χάρτη θα βρείτε όλο το δίκτυο του Menalon Trail με περιγραφές καθώς και ακόμη 15 προτεινόμενες διαδρομές. Στην πίσω όψη θα συναντήσετε χάρτη με τα γειτονικά βουνά του Αρτεμισίου, του Φαρμακά, του Χτενιά και του Λυρκείου. Στο χάρτη αποτυπώνεται με μεγάλη ακρίβεια όλο το οδικό δίκτυο, τα χωριά, τα τοπωνύμια, τις εκκλησίες και μοναστήρια καθώς και ιστορικά σημεία όπως αρχαιολογικούς τόπους, κάστρα, πύργοι και μουσεία.