Στην Πελοπόννησο υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για πεζοπορία από μικρά μονοπάτια ως μεγαλύτερες διασχίσεις όπου οι εναλλαγές από πυκνά δάση, επιβλητικά βουνά και παραθαλάσσιες διαδρομές, στήνουν ένα μοναδικό σκηνικό. 

Αν θέλετε να κάνετε τη διάσχιση της Πελοποννήσου μπορείτε να ακολουθήσετε το Ε4. Διασχίζει την Πελοπόννησο από το Βορρά ως το Νότο και περνάει από όλα τα ψηλά βουνά της Πελοποννήσου.

Επισκεφτείτε τη Μάνη. Η τραχιά και απομακρυσμένη νοτιοδυτική χερσόνησος της Πελοποννήσου, είναι από τους πιο όμορφους προορισμούς για πεζοπορία. Η σκιά των βουνών της Μάνης φτάνει μέχρι τη θάλασσα. 

Πεζοπορήστε στην Καρδαμύλη και τους γύρω οικισμούς, ανάμεσα στους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι τα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου και ακολουθήστε το φαράγγι του Βύρου που ελίσσεται στους πρόποδες του βουνού και φτάνει λίγο κάτω από τον Προφήτη Ηλία (2407m ή 7897 πόδια), τη ψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου.

Ανεβείτε στον Ταΰγετο, με τη μακριά κορυφογραμμή και τις αμέτρητες κορυφές και ανακαλύψτε αρχαία περάσματα. 

 Εξερευνήστε τις εννέα διαδρομές που προσφέρει το Μαίναλο (Mainalon Trail) με τα ατελείωτα ελατοδάση και το φαράγγι του Λούσιου, ένα από τα ομορφότερα της Πελοποννήσου με πλούσια βλάστηση.  

Ανακαλύψτε το πανέμορφο Χελμό και το μοναδικό φαράγγι του Βουραϊκού.