Επισκεφθείτε την παραλία Βοϊδοκοιλιά μια μοναδική παραλία σε ωμέγα. Η άμμος σχηματίζει ένα ημικύκλιο με αμμόλοφους. Πίσω από τη λωρίδα των αμμόλοφων είναι η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ένας σημαντικός βιότοπος πουλιών.

Ακριβώς πάνω από τη Βοϊδοκοιλιά, επισκεφθείτε το Παλιόκαστρο ή το Παλιό Κάστρο του Ναβαρίνου, ένα φραγκικό φρούριο του 13ου αιώνα κοντά στην Πύλο. Είναι ένα από τα δύο κάστρα που φυλάσσουν τον στρατηγικό κόλπο του Ναβαρίνου και το άλλο είναι το οθωμανικό φρούριο Ναβαρίνου  πάνω από την Πύλο.

Επισκεφθείτε τη Σφακτηρία, το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου του Ναυαρίνου.

Επισκεφθείτε το νησί της Σαπιέντζας, νότια της Μεθώνης. Σαπιέντζα είναι μέρος του αρχιπελάγους των Οινουσσών. Πάρτε το καραβάκι στη Μεθώνη και περπατήστε στα μονοπάτια του ακατοίκητου νησιού της Σαπιέντζας, όπου ζουν μόνο αγριο​​κάτσικα και φασιανοί.

 

Επισκεφθείτε το Πολυλίμνιο. Πολυλίμνιο σημαίνει κυριολεκτικά πολλές λίμνες, ακολουθήστε το μονοπάτι κατά μήκος του δίπλα από καταρράκτες και πισίνες.

Περπατήστε το Μπίλιοβο, το χτιστό μονοπάτι που ενώνει τα Σωτηριάνικα με τα Αλτομιρά. Είναι το πιο εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο λιθόχτιστο μονοπάτι της Μεσσηνίας.

Επισκεφθείτε τις πηγές του Πάμισου ποταμούο μεγαλύτερος ποταμός που διατρέχει τη μεσσηνιακή πεδιάδα και εκβάλλει στο Μεσσηνιακό κόλπο. 

Επισκεφθείτε την Αγία Θεοδώρα, το εκκλησάκι του 9ου-10ου και τον ευχάριστο περιβάλλοντα χώρο.

Επισκεφθείτε την αρχαία Μεσσήνη είναι ένας εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος.

Επισκεφθείτε το φαράγγι της Περιστεριάς που αν και μικρό δεν υστερεί σε μαγεία από το φαράγγι της Νέδας.

Περάστε για λίγο τα σύνορα της Μεσσηνίας και μπείτε στην Αρκαδία για να επισκεφθείτε το ναό του Απόλλωνα στις Βάσσες, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς που χρονολογείται στα μέσα έως τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Στην Ελλάδα, ήταν ο πρώτος αρχαιολογικός χώρος που εγγράφηκε στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO λόγω ορισμένων μοναδικών χαρακτηριστικών, την ομορφιά της πέτρας και την αρμονία της κατασκευής του.