H Ανάβαση δημιούργησε τον προσκυνηματικό χάρτη για την Ελλάδα για τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Αυτός ο χάρτης είναι διαθέσιμος στο Visitgreece.gr, τον επίσημο ιστότοπο τουρισμού για την Ελλάδα, όπου θα βρείτε πληροφορίες για τους κύριους τουριστικούς προορισμούς, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Ο χάρτης διπλής όψης δείχνει ολόκληρη τη χώρα και τις βυζαντινές εκκλησίες, ιερά προσκυνήματα και θρησκευτικοί χώρους  σε υποβαθρο χάρτη με φωτοσκιασμένο ανάγλυφο με τις κύριες πόλεις και το βασικό οδικό δίκτυο.

Προσκηνυματικός χάρτης Ελλάδας

 

Αναζητώντας το θείο  στην Ελλάδα.

Ο θρησκευτικός τουρισμός δεν είναι μια νέα ιδέα, κάτι που προέκυψε πρόσφατα. Είναι η παλαιότερη και η πιο σημαντική μορφή «τουρισμού» στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε κάθε κοινωνία υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που έχει κύριο μέλημα την αναζήτηση του θείου. Τα θρησκευτικά ταξίδια έχουν τις ρίζες τους στα ιερά προσκυνήματα. Από την αρχαιότητα, η επιθυμία να πραγαμτοποιήσούν ένα ταξίδι για θρησκευτικούς λόγους έχει εμπνεύσει Έλληνες και μη Έλληνες να φτάσουν σε θρησκευτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Από τα πρώτα χρόνια ήταν ένα έθιμο του ελληνικού λαού για να εκφράσει τα θρησκευτικά του αισθήματα, τη βαθιά πίστη τους και τον σεβασμό τους στο Θεό. 

Υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της θρησκείας ως πολιτιστικού φαινομένου και του τουρισμού. Η θρησκεία όσον αφορά τον τουρισμό βασίζεται στο πολιτιστικό θεμέλιο της παράδοσης. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες εκπλήσσονται από τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες της Βυζαντινής εποχής της Ελλάδας, τα αμέτρητα ξωκκλήσια και μετόχια, τα ιερά προσκυνήματα και τους θρησκευτικούς χώρους, όλα προκαλούν δέος. Είτε βρίσκονται εδώ για θρησκευτικούς σκοπούς είτε αποκλειστικά για ευχαρίστηση, οι επισκέπτες της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών της εκπλήσσονται από τον αμέτρητο αριθμό προσκυνημάτων. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν κτίρια και θρησκευτικούς χώρους που σχετίζονται με διάφορα δόγματα και θρησκείες, τα οποία συνυπάρχουν σε μια κατάσταση διαρκούς διαλόγου και τονίζουν το σπάνιο ιστορικό και πολιτιστικό μωσαϊκό της Ελλάδας.