H Ανάβαση δημιούργησε το χάρτη για την Ελλάδα για τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Αυτός ο χάρτης είναι διαθέσιμος στο Visitgreece.gr, τον επίσημο ιστότοπο τουρισμού για την Ελλάδα, όπου θα βρείτε πληροφορίες για τους κύριους τουριστικούς προορισμούς, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Αυτός ο χάρτης διπλής όψης δείχνει ολόκληρη τη χώρα, με τις κύριες πόλεις και το κύριο οδικό δίκτυο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου (χερσόνησος του Αίμου). Βρίσκεται στο σημείο συνάντησης τριών ηπείρων - Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Η Ελλάδα συνορεύει με Βορρά με τη Βουλγαρία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στα Βορειοδυτικά με την Αλβανίας, στα Βορειοανατολικά με την Τουρκίας. Προς τη Δύση βρίσκεται το Ιόνιο Πέλαγος, προς το Νότο η Μεσόγειος και προς τα Ανατολικά το Αιγαίο Πέλαγος.

Η συνολική έκταση της Ελλάδας είναι 131.957 km2 και αποτελείται από τρεις κύριες γεωγραφικές ενότητες:

-την ηπειρωτική (που εκτείνεται από την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας στα νότια έως την περιοχή της Θράκης στο Βορρά) και είναι η μεγαλύτερη γεωγραφική εκτάση της χώρας, 

-τη γεωγραφική ενότητα της χερσονήσου της Πελοποννήσου που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα από το κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου,

-και τη νησιωτική ενότητα με τα περίπου 6.000 νησιά και νησίδες, διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, τα περισσότερα από αυτά ομαδοποιούνται σε νησιωτικά συμπλέγματα, και συνθέτούν το μοναδικό ελληνικό αρχιπέλαγος. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες είναι μερικά από τα πιο διάσημα και δημοφιλή νησιά ή νησιωτικά συμπλέγματα στην Ελλάδα.

Το 80% της χώρας αποτελείται από βουνά ή λόφους, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, έχει 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, εκ των οποίων 7500 βρίσκονται γύρω από τα χιλιάδες νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους, ένα πραγματικά απαράμιλλο φαινόμενο στην ευρωπαϊκή ήπειρο.