Η Ανάβαση δημιούργησε τον δωρεάν χάρτη για την Αθήνα, την Αττική και τον Πειραιά για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στο Visitgreece.gr, τον επίσημο ιστότοπο τουρισμού για την Ελλάδα, όπου θα βρείτε πληροφορίες για τους κύριους τουριστικούς προορισμούς, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Ο χάρτης δείχνει την κεντρική περιοχή της Αθήνας στη μία πλευρά. Είναι ένας ενημερωμένος χάρτης της πόλης που επισημαίνει τους κύριους δρόμους με κίτρινο. Εμφανίζονται και αναφέρονονται σε λίστα: οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι πολιτιστικοί χώροι κ.λπ. και υπογραμμίζεται ο πεζόδρομος 3 χιλιομέτρων που οδηγεί στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους.

Χάρτης της Αθήνας με τα αξιοθέατα και τα μνημεία

 

Η άλλη πλευρά δείχνει ένα χάρτη της Αττικής, τον προαστιακό και τη γραμμή του μετρό και τον Πειραιά. Ο χάρτης του Πειραιά είναι εξαιρετικά χρήσιμος εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με πλοίο γιατί δείχνει όλες τις πύλες E1, E2…

Χάρτης Πειραιά με τη γραμμή του ΗΣΑΠ, του μετρό και του προαστιακού

 

Στην ίδια πλευρά με τον Πειραιά υπάρχει χάρτης της  Αττικής. Ο χάρτης της Αττικής είναι χρήσιμος εάν θέλετε να επισκεφθείτε την ακτή της Αθήνας, να βρείτε μια παραλία μακριά από την πόλη ή να εντοπίσετε τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Χάρτης της  Αττικής