Στα δυτικά της Κορινθίας, βρίσκεται το όρος Ζήρεια (εναλλακτικές ορθογραφίες Ζήρια ή Ζήρεια ή Ζηρεία, ή Τζίρια ή Ζίρια) και η αρχαία  ονομασία είναι Κυλλήνη. Η Ζήρεια είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, με ψηλότερη κορυφή το Σημείο (2374μ.). Συνηθίζεται η διάκρισή του στους κύριους σχηματισμούς της Μεγάλης Ζήριας ή Ζήριας και της Μικρής Ζήριας ή Γυμνού, με σημείο διαχωρισμού τη μεγάλη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας με τον ποταμό Σύθα. Η υψηλότερη κορυφή της Μικρής Ζήρειας είναι το Χιόνι (2127μ.), ενώ στη Μεγάλη Ζήρεια βρίσκεται η λίμνη Δασίου, η οποία το καλοκαίρι στερεύει. 

Στην περιοχή βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη Δόξας ή Φενεού, καθώς και η γνωστή από την αρχαιότητα λίμνη της Στυμφαλίας και παλαιότερη ονομασία Ζαρακά στα 600μ.

 Η περιοχή χαρακτηρίζεται από πανέμορφα δάση κωνοφόρων και πλατάνων, κέδρους και σφεντάμια ενώ υπάρχουν πάνω από 2000 διαφορετικά είδη φυτών. Βόρεια της Μεγάλης Ζήρειας και σε υψόμετρο 1500-1600μ. εκτείνεται ο λεγόμενος «κάμπος της Ζήρειας».

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά μοναστήρια, όπως η ιστορική μονή του Αγ. Βλάση και η μονή του Αγ. Γεωργίου, καθώς και πολλά γραφικά ξωκλήσια. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο όρος Ζήρεια γεννήθηκε ο θεός Ερμής, όπως μας υπενθυμίζει το Σπήλαιο του Ερμή, με διάκοσμο από σταλαγμίτες, σταλακτίτες και μικρές λίμνες.

Η Ζήρεια πέχει 150χλμ. από την Αθήνα.