​​Για την Κοινσεπ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ / Sithonia Trails (πεζοπορική ομάδα Νέου Μάρμαρα)​,​ μια δραστήρια γυναικεία ομάδα​,​ η Ανάβαση ανέλαβε όλες τις υποδομές για την προώθηση του δικτύου ​μονοπατιών τους ​με δημιουργία και εκτύπωση χάρτη καθώς και 5 πινακίδες δικτύου μονοπατιών.

Το δίκτυο των μονοπατιών της Σιθωνίας κινείται ανάμεσα στους οικισμούς Νέος Μαρμαράς, Παρθενώνας, το μεγαλύτερο αλώνι της περιοχής, το Στρωμένο Αλώνι, το Εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως το Μετόχι «Γρηγοριάτικο» ή Παρθενών», Μετόχι Ι.Μ. Κωνσταμονίτου (Κασταμονίτου) και ο ιστορικός Μύλος του Κονιστή (υδρόμυλος) με οριζόντιο υδροτροχό, μετόχι της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους γνωστό ως  το Μπαλαμπάνι όπου το 1924 εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες από το νησί του Μαρμαρά Προποντίδας και δημιούργησαν έτσι την κοινότητα του Νέου Μαρμαρά. 

Χάρτης για τις διαδρομές του Sithonia Trails

Ο Παρθενώνας είναι ένας παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός της Χαλκιδικής, 5 χιλιόμετρα από το Νέο Μαρμαρά. Κατά την επίσκεψη σας εκεί θα σας εντυπωσιάσει η πυκνή βλάστηση και τα πέτρινα χαλκιδικιώτης αρχιτεκτονικής σπίτια.
Οι πινακίδες με τους χάρτες δικτύου έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του χωριού, στον Παρθενώνα και τρεις στις αντίστοιχες εισόδους των μονοπατιών  δηλ. στον Τριπόταμο, κοντά στο Μετόχι Γρηγορίου και κοντά στο σούπερ μάρκετ Μασούτη.