Έχοντας κλείσει 25 χρόνια στη δημιουργία πεζοπορικών χαρτών για όλη την Ελλάδα, η Ανάβαση προχώρησε στη δημιουργία πινακίδων με πεζοπορικό χάρτη στην Πάρο. Η ενέργεια αυτή έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε στην τοποθέτηση σήμανσης και πινακίδων με χάρτες στα νησιά Αμοργό, Ανάφη, Κέα, Κύθνο, Νάξο, Πάρο, Φολέγανδρο και Ίο με σκοπό την ανάδειξη του πεζοπορικού τουρισμού. Τοποθετήθηκαν μεταλλικά πινακίδια με την ένδειξη της σήμανσης και ξύλινες πινακίδες κατεύθυνσης. Τοποθετήθηκαν πινακίδες κατασκευασμένες με Dibond σε πολλά σημεία του νησιού. Στόχος των πινακίδων είναι η ενημέρωση των τουριστών για ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές στο νησί. Κάθε πινακίδα διαθέτει χάρτη Ανάβασης, υψομετρικά προφίλ και πληροφορίες για τις διαδρομές.

Η πινακίδα στο λιμάνι της Παροικιάς

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Η ενδοχώρα της Πάρου αλλά και η ακτογραμμή της προσφέρονται για ήπια πεζοπορία και αξίζει να τις ανακαλύψετε περπατώντας. Οι περισσότερες διαδρομές κινούνται σε ήσυχους χωματόδρομους και μικρά τμήματα μονοπατιών. Το δίκτυο μονοπατιών της Πάρου σας μεταφέρει σε ένα απροσδόκητο τοπίο από μικρές πέτρινες αγροτικές κατοικίες ή “κατοικιές”, ανεμόμυλους, νερόμυλους, πηγάδια, στέρνες, αλώνια και περιστεριώνες. Τα περισσότερα μονοπάτια είναι οργανωμένα και καλά σηματοδοτημένα, αν και υπάρχουν και παλιά μονοπάτια. Ανοίξτε τον χάρτη Ανάβαση για την Πάρο και ξεκινήστε την πεζοπορία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Πινακίδα στη Μονή Λογγοβάρδας
Πινακίδα στην Αγκαίρια