Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την ΑΝΑΒΑΣΗ και τοπικές πεζοπορικές ομάδες προχώρησε στην επιλογή 15 μονοπατιών και την τοποθέτηση 11 ενημερωτικών πινακίδων με στόχο την ανάδειξη ενός σημαντικού δικτύου αρχαίων μονοπατιών, ενός στοιχείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, σχεδιάστηκε από την ΑΝΑΒΑΣΗ νέος χάρτης της Νότιας Κυνουρίας σε κλίμακα 1:30.000, ενώ κυκλοφορεί και ενημερωμένη έκδοση του χάρτη του Πάρνωνα σε κλίμακα 1:50.000 που επιβεβαιώνει και τα στοιχεία που απεικονίζονται στον χάρτη και τις πινακίδες.

H διαδρομή από την Παναγιά Έλωνα προς τον Άγιο Δημήτριο

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 4 πινακίδες στο Λεωνίδιο, 4 στον Τυρό και 3 στον Κοσμά. Είναι κατασκευασμένες από Dibond. Οι πρώτες 4 πινακίδες απεικονίζουν μεταξύ άλλων τη διαδρομή για το γύρο του Λεωνιδίου, τον μουλαρόδρομο για τις Λίμνες και τη διαδρομή από τη Μονή Έλωνας στον Άγιο Δημήτριο. Το Λεωνίδιο είναι χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου Πελάγους, κάτω από το όρος Πάρνωνας. Είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, έχει διατηρήσει δηλαδή αναλλοίωτη την εικόνα του παρελθόντος και τον τοπικό του χαρακτήρα. Ο γύρος του Λεωνιδίου αποτελεί εξαιρετικό τρόπο εξερεύνησης του τοπίου, η δεύτερη διαδρομή καταλήγει στο οροπέδιο των Λιμνών, που ήταν ο Πραγματευτής και προσφέρει εντυπωσιακή θέα. Η τρίτη διαδρομή που μέσα από λιθόκτιστο δρομάκι οδηγεί στον Άγιο Δημήτριο προσφέρει εξαιρετική θέα της κοιλάδας του Δαφνώνα.

Ανάλογες ομορφιές ξεδιπλώνονται και από τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στον Τυρό και στον Κοσμά. Οι πινακίδες διαθέτουν πέρα από τις διαδρομές διαθέτουν και κωδικούς QR για τη λήψη του χάρτη της Νότιας Κυνουρίας  μέσω της εφαρμογής Anavasi Mapp, όπου καλύπτονται όλες οι προτεινόμενες διαδρομές.