Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου (ΣΕΤΚΑ) σε συνεργασία με την ΑΝΑΒΑΣΗ προχώρησε στη δημιουργία περιαστικής διαδρομής που κινείται γύρω και πάνω από τον οικισμό της Καρύστου. Το μονοπάτι περνά από σημεία με αξιοσημείωτη ομορφιά και μνημεία, όπως η εκκλησία του Άι Ταξιάρχη και το Κοκκινόκαστρο. Η ΑΝΑΒΑΣΗ σε συνεργασία με τοπική ομάδα χάραξε τη διαδρομή, η οποία αποτυπώνεται σε δύο μεγάλες πινακίδες που θα τοποθετηθούν και 11 μικρές πινακίδες που θα προτείνουν και παρακλάδια για να ανακαλύψει κανείς την φυσική ομορφιά και την πολιτισμική ιστορία της Καρυστίας. Σύντομα θα δημιουργηθεί χάρτης στην εφαρμογή anavasi map.

Οι παραπάνω πινακίδες - κατασκευασμένες από Dibond - αποτελούν ένα οδηγό που προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τις πολιτιστικές διαδρομές του νησιού και ιστορικές λεπτομέρειες για τα εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της ρωμαϊκής και μεσαιωνικής περιόδου. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει οι φωτογραφίες των μνημείων προσδίδουν μία μεγαλύτερη ζωντάνια σε ό,τι αφορά την κατανόηση του επισκέπτη και στη λήψη των απαραίτητων στοιχείων για την εξερεύνηση της μοναδικής ομορφιάς του τοπίου.

Το σπήλαιο-κατοικία της Νεολιθικής Περιόδου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, η Δρυμωνία ως τόπος με διαρκή κατοίκηση από την Κλασική Εποχή, οι Καμάρες, το υδραγωγείο του Κάστρου, έργο της ρωμαϊκής περιόδου, δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να κατανοήσει την ιστορική σημασία του τόπου στο βάθος των αιώνων. Το Κοκκινόκαστρο είναι ο κρίκος της ιστορικής συνέχειας, του τέλους της βυζαντινής κυριαρχίας στον ελλαδικό χώρο και του ερχομού της Λατινοκρατίας και μετέπειτα της Τουρκοκρατίας.