Παρουσίαση για τον Περιπατητικό Τουρισμό.

 

Με την ευκαιρία του νέου μας πεζοπορικού χάρτη για την Αίγινα που έγινε σε συνεργασία με το σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας, συμμετέχουμε στην παρουσίαση  για τον Περιπατητικό τουρισμό στην Αίγινα. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 19:00, στο Ξενοδοχείο Ίριδες στη Σουβάλα με θέμα τον περιπατητικό τουρισμό και τα μονοπάτια στην Αίγινα. 

Aigina trails by Anavasi

Η Αίγινα είναι ένα  είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου με πλούσια ιστορία, από τα μυθικά χρόνια του Αιακού έως τα νεώτερα του Καποδίστρια, του πρώτου κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδας. Η ορεινή της ενδοχώρα συνδυάζει τη γλυκύτητα του αττικού φωτός και την απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα με πολιτιστικά μνημεία όλων των εποχών.

Η Αίγινα δεν έχει ψηλά βουνά, με ψηλότερο το Όρος (Πανελλήνιον κατά τον Παυσανία) και την κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 532 μ. Συνέχεια του Όρους, θεωρούνται οι κορυφές Νικολάκι (451 μ.) και Πλατυβούνι (442 μ.) στα βόρεια του Προφήτη Ηλία. Άλλες κορυφές είναι: η Μεγάλη Κορυφή (311 μ.) στο ΝΑ άκρο της Αίγινας, το Βουνό του Δένδρου (306 μ.), η Δραγονέρα (275 μ.)


https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/deltia-typou/32885-prosklisi-pros-tous-epaggelmaties-tou-tourismoy-tis-aiginas-se-parousiasi-gia-ton-peripatitiko-tourismo.html