Ο χάρτης διαφέρει από τον χάρτη της Νάξου & των Μικρών Κυκλάδων. Δεν είναι μια ενημερωμένη έκδοση που ήρθε να αντικαταστήσει την     προηγούμενη. Άλλος ένας χάρτης θα κυκλοφορήσει μόνο για τις Mικρές Κυκλάδες.

Ο χάρτης περιλαμβάνει το δίκτυο μονοπατιών ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της διοικητικής περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.        Περιλαμβάνει συγκεκριμένα τα κύρια αλλά και τα δευτερεύοντα μονοπάτια χωρίς επίσης σήμανση. Άλλη μια μεγάλη αλλαγή είναι η δημιουργία χάρτη για την περιοχή της Τραγαίας στην πίσω όψη σε κλίμακα 1:10.000. Η Τραγαία αποτελεί ένα εύφορο οροπέδιο στην καρδιά της Νάξου. Συνολικά περιλαμβάνονται συνολικά 18 Πεζοπορικές διαδρομές καθώς και η Naxos Strada που αποτυπωνεται με ξεχωριστό χρώμα σε σχέση με τις άλλες. Πρόκειται για πεζοπορικές διαδρομές ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που διασχίζουν κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σηματικές εκκλησίες. Οι πρώτες 8 αφορούν την περιοχή της Τραγαίας.

Απολαύστε το μοναδικό τοπίο της Νάξου και των Κουφονησίου μέσα από τις αεροφωτογραφίες του λευκώματος «Νάξος» της σειράς «Όπως πετάει ο γλάρος» των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ (120 σελ. 24x22 εκ.).

Δείγμα χάρτη από την περιοχή της Τραγαίας