Διαβάσαμε το βιβλίο του ορειβάτη Χρήστου Λάμπρη «Χωρίς ίχνη» 

Διαβάζω προσεκτικά το «ταξιδιωτικό ημερολόγιο-κατάθεση ψυχής» με τίτλο «Χωρίς ίχνη» του Χρήστου Λάμπρη και αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ μας έχει λείψει το ταξίδι! Ο Χρήστος Λάμπρης στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ανάβαση δεν μας περιγράφει απλά τις απίστευτες ταξιδιωτικές περιπέτειες που έζησε, φωτογραφίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά ατμόσφαιρες, εικόνες, τοπία από την Αναπούρνα, την Γκιώνα, τον παγετώνα Αλπαμάγιο, τη Σαχάρα, την Ανατρκτική κ.ά. Κι εκεί, καταφέρνει να σε παρασύρει σε ένα κόσμο που οικοδομείται με απλά υλικά: την αγάπη για τη φύση και τον έρωτα για την περιπέτεια.
 

Από το άρθρο της Μαρίας Κρύου στο Αθηνόραμα.

 

Διαδικτυακή παρουσίαση βιβλίου: “Χωρίς Ίχνη” του Χρήστου Λάμπρη, Εκδόσεις Ανάβαση

Πέρασαν 35 χρόνια από το μακρινό 1986, όταν ο Μιχάλης Τσουκιάς και ο Χρήστος Λάμπρης ίδρυσαν την Trekking Hellas. Είχαν μόλις επιστρέψει από την πρώτη Ελληνική ορειβατική αποστολή στα Ιμαλάια, στην κορυφή Annapurna South, η οποία είχε τραγική κατάληξη καθώς μια χιονοστιβάδα παρέσυρε την ομάδα κορυφής, σκοτώνοντας δυο μέλη και τραυματίζοντας σοβαρά τον Χρήστο Λάμπρη.

Πέρυσι τέτοια εποχή, στο πρώτο μεγάλο κύμα της επιδημίας του Covid-19 ο Μιχάλης και ο Χρήστος νοσηλεύτηκαν ταυτόχρονα με πολύ βαριά συμπτώματα. Ο Μιχάλης δυστυχώς έχασε τη δική του μάχη, ενώ ο Χρήστος παρέμεινε 56 μέρες στο νοσοκομείο, τις 30 από αυτές σε καταστολή στην ΜΕΘ.

Κατά την περίοδο ανάκαμψης και επαναφοράς στην ενεργό δράση, ο Χρήστος αποτύπωσε ιστορίες της έντονης ζωής του, σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Χωρίς Ίχνη». Συνολικά 32 ιστορίες δράσης και περιπέτειες που έζησε σε ελληνικά βουνά και ορθοπλαγιές, τα Ιμαλάια, τις Άνδεις, την Ανταρκτική, τη Σαχάρα, και άλλες. Οι περιγραφές πλαισιώνονται από 212 φωτογραφίες τεκμηρίωσης, μερικές από τις οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον ως ιστορικές.

 

Παρουσίαση: Μυρτώ Τζανετάκη

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
???? Ώρα: 18:00 έως 19:00