Ως συνέχεια της δραστηριότητας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, δημιουργήθηκε η εφαρμοφή Spetses Paths App η οποία περιλαμβάνει το δίκτυο 19 διαδρομών και προσφέρει πολλές δυνατότητες. 

Ο χάρτης της Ανάβασης 1:12.500 στην εφαρμογή Spetses Paths

 

Απλή στη χρήση, δίχως να απαιτεί τα δεδομένα του κινητού, χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο στο κινητό GPS και δείχνει το στίγμα στον χάρτη. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα αποστολής sms έκτακτης ανάγκης. Όπως και η εφαρμογή Anavasi mapp, ο ψηφιακός χάρτης ερμηνεύει με λεπτομέρεια ό,τι βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του πεζοπόρου. Ο πεζοπόρος μπορεί να σημειώσει πάνω στον χάρτη, να προσθέσει περιγραφές και φωτογραφίες. Τέλος, υπάρχουν ήδη διαθέσιμες κάποιες φωτογραφίες για την καλύτερη κατανόηση του τοπίου και τον ευκολότερο προσανατολισμό για τους πεζοπόρους.

Τα Μονοπάτια Πολιτισμού σχηματίζουν 19 διαδρομές συνολικού μήκους 65 χιλιόμετρα. Οι περισσότερες έχουν αφετηρία την πόλη των Σπετσών ενώ άλλες τον περιφερειακό που διατρέχει το νησί. Όλες οι διαδρομές προσεγγίζουν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος στο νησί. Tο πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, υλοποιήθηκε στις Σπέτσες σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών και την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.