Δύο νέοι τίτλοι κυκλοφόρησαν από την Ανάβαση μέσα στο Μάιο. Πρόκειται για τους χάρτες Οίτη (1:35.000) και Σάμος (1:45.000). Ο χάρτης της Σάμου αποτελεί τον πρώτο χάρτη της έκδοσης για το νησί, ενώ η Οίτη αποτελούσε τμήμα του πεζοπορικού χάρτη Γκιώνα – Οίτη – Βαρδούσια σε κλίμακα 1:50.000. 

Ο πεζοπορικός χάρτης της Σάμου αποτυπώνει το νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα σε κλίμακα 1:45.000. Η Σάμος είναι γνωστή για τα μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τους απέραντους αμπελώνες καθώς και την εντυπωσιακή της φύση. Οι δύο επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, τα φαράγγια, οι ρεματιές, οι απομονωμένες παραλίες αλλά και οι παραδοσιακοί ορεινοί οικισμοί με τα λιθόστρωτα προσφέρουν ένα ανεξάντλητο πεδίο για την πεζοπορία. 

Ο νέος αυτός χάρτης της Σάμου από την Ανάβαση, δημιουργήθηκε με τη συνεργασία μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Μπορντώ Montaigne, στη Γαλλία.

Εκτός από το δίκτυο των σηματοδοτημένων διαδρομών περιγράφει τις 8 πιο ενδιαφέρουσες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποτελώντας ένα μικρό πεζοπορικό οδηγό για το νησί σε 3 γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά-γαλλικά). Ο χάρτης συγκεντρώνει με ακρίβεια όλο το οδικό δίκτυο, τους οικισμούς, τοπωνύμια, παραλίες, βυζαντινές εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους. Τέλος, εντός του χάρτη θα βρείτε ένα ένθετο με την περιοχή του Πυθαγορείου με το γνωστό Ευπαλίνειο Όρυγμα.

Εκτός από τη Σάμο, άλλος ένας χάρτης που κυκλοφόρησε είναι αυτός για την Οίτη

Η Οίτη ενώ από χαμηλά, μοιάζει να είναι ένα δύσβατο βουνό, με απρόσιτα φαράγγια όταν βρεθούμε στη καρδιά της συναντάμε μια διαφορετική εικόνα με λιβάδια κατάφυτα από αγριολούλουδα. Λόγω της πλούσιας φύσης της έχει χαρακτηριστεί από παλιά ως Εθνικός Δρυμός.

Δεκάδες μονοπάτια διατρέχουν τις πλαγιές και τα οροπέδια του βουνού. Στο χάρτη επιλέξαμε και σας προτείνουμε 20  πεζοπορικές και 4 ποδηλατικές  διαδρομές.
Η πίσω όψη του χάρτη είναι αφιερωμένη στο πρωτότυπο  πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού, κοντά στην Παύλιανη και παρουσιάζει την κυκλική διαδρομή με τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.

Εκτός από τους παραπάνω ανανεώθηκαν οι τίτλοι για Κυκλάδες – Αργοσαρωνικός R2, Άνδρος (συνέκδοση), Menalon Trail (συνέκδοση) και Πάρνηθα ενώ επανακυκλοφόρησαν οι χάρτες για Υμηττό, Μαίναλο και Έξω Μάνη