Το βιβλίο Αλπική Αναρριχήση στην Ελλάδα περιλαμβάνει μια επιλογή από τις πιο ενδιαφέρουσες αλπικές αναρριχήσεις στις σημαντικότερες ορθοπλαγιές των βουνών μας. Η ύπαρξή του κρίθηκε απαραίτητη καθώς απουσιάζουν εμπεριστατωμένοι οδηγοί αναρρίχησης για τα ελληνικά βουνά. Σχεδόν όλες οι διαδρομές που προτείνονται, έχουν σκαρφαλωθεί και καταγραφεί από τους συγγραφείς. Κάποιες τις επιλέξαμε για τη δυσκολία τους, άλλες για την αισθητική και το όμορφο σκαρφάλωμα που προσφέρουν και κάποιες για τη δημοφιλία τους.

Το βίβλιο αυτό αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο του αναρριχητή για τα ελληνικά βουνά. Περιλαμβάνει όλες τις ενδιαφέρουσες διαδρομές στα ελληνικά βουνά από την Τύμφη στην Πίνδο έως το Χελμό στην Πελοπόννησο. Όλες οι διαδρομές που περιγράφονται έχουν σκαρφαλωθεί από τους έμπειρους συγγραφείς – οδηγούς βουνού. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την αναρρίχηση σε αυτά τα βουνά, τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει κάθε αναρριχητής ώστε να σκαρφαλώσει αυτές τις διαδρομές. Ωστόσο, σημαντικό κομμάτι του βιβλίου είναι τα σκίτσα του Αλέκου Ασημακόπουλου για τις ορθοπλαγιές. Τα αριστοτεχνικά σκίτσα απεικονίζουν, με μίνιμαλ τεχνική τις ορθοπλαγιές, διατηρώντας παρόλα αυτά την κάθε χρήσιμη λεπτομέρεια και με πενάκι και διακριτό χρώμα συμπληρώνονται οι προτεινόμενες διαδρομές, τα ρελέ, τη διάρκεια, καθώς και τα απαραίτητα υλικά.

Αυτό το βιβλίο – εργαλέιο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια πηγή έμπευσης για να αναρριχηθείτε στις επιβλητικές ορθοπλαγιές. Η αναρρίχηση στα ελληνικά βουνά δεν είναι μια εύκολη υπόθεση ακόμη και για έναν έμπειρο αναρριχητή. Γι’αυτό ο συγγραφέας μέσα στο βιβλίο παρουσιάζει λεπτομερώς την ανάβαση σε κάθε ορθοπλαγιά ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα. Επίσης θα βρείτε και χρήσιμα τηλέφωνα διάσωσης. 

Αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι κάτι παραπάνω από ένα συμβατό πεζοπορικό και αναρριχητικό οδηγό. Είναι η παρακαταθήκη μιας γενιάς αναρριχητών που αποτυπώνει την εξέλιξη της αναρρίχηση στις ελληνικές ορθοπλαγιές τις τελευταιές δεκαετίες. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται ένα ποικίλο φωτογραφικό υλικό, χάρτες καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το κάθε βουνό. Σύντομα, θα κυκλοφορήσει και η αγγλική έκδοση του οδηγού δίνοντας τη δυνατότητα ακόμη και στους ξένους αναρριχητές να ανακαλύψουν όλο το φυσικό πλούτο των ελληνικών βουνών.