Menu
Your Cart

SERVICES

Η Ανάβαση είναι ένας εκδοτικός οίκος με μακρόχρονη εμπειρία από το 1997 στη χαρτογραφία και δημιουργία εντύπων πεζοπορικού περιεχομένου.

Δημιουργούμε κάθε χρόνο δεκάδες κατά παραγγελία θεματικούς και οδικούς  χάρτες για την Ελλάδα.
O ΕΟΤ, δεκάδες Δήμοι και Περιφέρειες, μας έχουν εμπιστευτεί για να δημιουργήσουμε για λογαριασμό τους χάρτες, πινακίδες με χάρτες, σηματοδότηση, πεζοπορικά έντυπα και site ανάδειξης του πεζοπορικού τουρισμού.

 

 

Διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο:

Με χαρτογραφικά δεδομένα και υποβάθρα,
Κείμενα, περιγραφές μονοπατιών και προτάσεις περιήγησης,
Φωτογραφίες και αεροφωτογραφίες, βουνών, φύσης και δραστηριοτήτων.


Οι υπηρεσίες μας

Καταγραφές και περιγραφές μονοπατιών / σχεδιασμός χάρτη-εντύπου

Δημιουργία δικτύων μονοπατιών: μελέτη, δημιουργία ενημερωτικών πινακίδων και σηματοδότηση

Ανάδειξη και ψηφιακή προβολή του δικτύου μονοπατιών: θεματικός ιστότοπος, δημιουργία εφαρμογής (στα πρότυπα Anavasi mapp) και συμμετοχή σε εκθέσεις πεζοπορικού τουρισμού

 

 


 

Καταγραφές & περιγραφές μονοπατιών

Κάνουμε επιτόπιες καταγραφές διαδρομών, Τα αξιολογούμε και τα διαβαθμίζουμε ανάλογα με τη βατότητα και τη δυσκολία. Ακολοθούν προτάσεις με βάση τις κατηγορίες ενδιαφέροντος , καθώς και περιγραφές των πεζοπορικών διαδρομών μαζί με φωτογραφίες για την ανάδειξη των αξιοσημείωτων σημείων του μονοπατιού.

Οι καταγραφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία χάρτη, να είναι διαθέσιμες σε μια θεματική ιστοσελίδα παρουσίασης του δικτύου μονοπατιών της περιοχής, να συνοδεύουν την εφαρμογή για κινητά, να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο έντυπο.

Τα καταγεγραμμένα μονοπάτια καταχωρούνται πάνω σε λεπτομερές χαρτογραφικό υπόβαθρο με κατηγορίες βατότητας βασισμένες στα στοιχεία που έχουμε συλλέξει στο πεδίο. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία των μονοπατιών με - τις απαραίτητες για την πεζοπορία - πληροφορίες: διάρκεια διαδρομής και υψομετρικό προφίλ. περιγραφές των μονοπατιών. Θα ανατρέξουμε στη βιβλιογραφία ώστε τα κείμενα να είναι ακριβή, επιβεβαίωση των γεωγραφικών, γεωλογικών, ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων. Η σύνταξη των κειμένων θα συνοδεύει τα μονοπάτια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον έντυπο χάρτη, στην εφαρμογή ή στον ιστότοπο που θα περιγράφει τα μονοπάτια. 

Συνδυάζοντας το χάρτη, τα κείμενα και το φωτογραφικό υλικό μπορούμε να συνθέσουμε έναν τοπικό οδηγό για την περιοχή σας.
Αναλαμβάνουμε το περιεχόμενο, το δημιουργικό και την εκτύπωση του οδηγού. 


 

Δημιουργία δικτύων μονοπατιών

Ένα δίκτυο μονοπατιών είναι ένα σύνολο των μονοπατιών που έχουν κάποια συσχέτιση μεταξύ τους. Ο σχεδιασμός του δικτύου γίνεται με βάση τους στόχους και το δυναμικό της κάθε περιοχής. Το δίκτυο μπορεί να είναι ακτινωτό, ξεκινώντας πάντα από μια αφετηρία κοινή για όλα τα μονοπάτια. Η διαδρομή μπορεί να είναι γραμμική (να γυρνάει πίσω από το ίδιο μονοπάτι) ή κυκλική (να επιστρέφει από άλλο μονοπάτι). Το δίκτυο μονοπατιών μπορεί να είναι προοδευτικό και να περνάει από πολλούς ορεινούς οικισμούς - σταθμούς διανυκτέρευσης. Ένα δίκτυο μονοπατιών μπορεί εμπλουτίζεται με παραλλαγές και παρακάμψεις των προτεινόμενων διαδρομών. 

Η σηματοδότηση ξεκινάει με την επιτόπια έρευνα και προ-μελέτη για τον καθορισμό των θέσεων για την βέλτιστη τοποθέτηση της σήμανσης. Ο καθορισμός του κατάλληλου είδους σηματοδότησης γίνεται ανάλογα με το είδος του μονοπατιού, το έδαφος και τη βλάστηση.  

Κοστολόγηση για την κατασκευή και τοποθέτηση των ταμπελών με βάση τα σημεία που εντοπίστηκαν κατά την επιτόπια έρευνα.

Οι πινακίδες ή ταμπέλες σήμανσης διαβαθμίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

 • • Ταμπελάκια σηματοδότησης που δείχνουν την πορεία και την αρίθμηση των διαδρομών και τοποθετούνται ανά τακτά διαστήματα πάνω στο μονοπάτι για να μην χάνει ο πεζοπόρος το ίχνος
 • Πινακίδες κατεύθυνσης που μπαίνουν σε διασταυρώσεις
 • Πινακίδες μονοπατιού που τοποθετούνται στην αρχή κάθε διαδρομής και δίνουν αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή με τμήμα χάρτη, εικόνες και επισήμανση σημείων ενδιαφέροντος.
 • Μεγάλη ταμπέλες διαστάσεις 70 x 100 εκατ. που απεικονίζουν τον χάρτη με το συνολικό δίκτυο και τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία όπως οικισμοί, λιμάνια.

Δείτε το παράδειμα της πινακίδας του δικτύου μονοπατιών του Μαγγανιακού Μεσσηνίας

Αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό δικτύων μονοπατιών, την κατασκευή και τοποθέτηση υλικών σήμανσης. Αλλά αναλαμβάνουμε και μεμονωμένα το σχεδιασμό και την εκτύπωση πινακίδων για ανάρτηση σε εξωτερικό χώρο.

Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στην Ύδρα, τη Σκύρο και την Πάτμο έχουμε σχεδιάσει πινακίδες με πεζοπορικούς χάρτες και πληροφορίες:

Δείτε εδώ την πινακίδα με τα μονοπάτια της Σερίφου.

Καθώς και σε πολλές ορεινές περιοχές: Ζαγόρι, Όλυμπος, Παρνασσός, Πάρνηθα.

Έχουμε σχεδιάσει ή και υλοποιήσει ολοκληρωμένα έργα σήμανσης στη Σκύρο, τους Παξούς και την Κίμωλο.

Δείτε το παράδειγμα της σήμανσης της Κιμώλου.

 


 

Ανάδειξη & ψηφιακή προβολή του δικτύου μονοπατιών

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών χαρτογράφησης και σήμανσης του δικτύου μονοπατιών, ακολουθεί το σημαντικό βήμα της γνωστοποίησης και προβολής τους.

 • Δημιουργία θεματικής ιστοσελίδας με το δίκτυο των μονοπατιών.Ενδεικτικά περιεχόμενα; αρχική σελίδα με προτάσεις πεζοπορίας και γενικές τουριστικές πληροφορίες.  Σελίδα διαδραστικού χάρτη με όλες τις πεζοπορίες.  Μία σελίδα ανά πεζοπορική διαδρομή με χάρτη, περιγραφή, φωτογραφίες. και δυνατότητα να «κατεβάσει» την διαδρομή σε μορφή .gpx συμβατή με τις περισσότερες εφαρμογές για κινητά, το Google Earth και τα GPS χειρός. Υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης του ιστότοπου σε 4 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, και γερμανικά
 • Δημιουργία εφαρμογής για κινητά τύπου smartphone που επιτρέπει στον χρήστη να έχει πάντα μαζί του τον χάρτη της περιοχής σας και δεν απαιτεί τη χρήση δεδομένων. Μια έξυπνη και ταυτόχρονα εύχρηστη λύση αποτελεί μια εφαρμογή στα πρότυπα της Anavasi mapp. Είναι ένα δυναμικό viewer, που προβάλει τον χάρτη της περιοχής. Ο χρήστης βλέπει τη θέση του πάνω στον χάρτη και ακολουθεί τη διαδρομή που επιθυμεί. Οι διαδρομές μπορούν να ακολουθούν μια χρωματική διαβάθμιση με βάση το θεματικό ενδιαφέρον τους ή τη βατότητα. Επιτρέπει τη δημιουργία σημείων χρήστη. Και σε περίπτωση ανάγκης επιτρέπει τη δημιουργία σημείου alert και αποστολή συντεταγμένων μέσω sms σε όποια επαφή επιθυμούμε.
 • Ενοικίαση σταντ  και εκπροσώπηση σε εκθέσεις Εναλλακτικού τουρισμού στο εξωτερικό. Ενδεικτικά Tour Natur, στο Dusseldorf, Outdoor ISPO, στο Μόναχο Destination Nature, στο Παρίσι, Experience montagne, στο Παρίσι (με συνεργάτες μας που μιλούν άπταιστα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά).

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες ή πληροφορίες στο info@anavasi.gr

 

 


 

List of samples of work

 

 

 

Among our permanent and regular partners are included:

 • The Academy of Athens
 • The Archaeological Society
 • The Benaki Museum
 • The Cultural Foundation of the Piraeus Bank Group (PIOP)
 • The National Research Foundation
 • The French School of Athens (Ecole francaise d'Athenes)
 • The German Archaeological Institute of Athens (Deutsches Archaologisches Institut)
 • The Austrian Archaeological Institute of Athens (Osterreichisches Archaologisches Institut Athen)
 • The Danish Institute in Athens (Det Danske Institut i Athen)
 • The Ministry of Tourism
 • The Greek Federation of Mountaineering and Climbing
 • Regions, municipalities and other institutions