1. Το Φαράγγι Πάντα βρέχει βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά (ή Στουρνάρα). Το εντυπωσιακότερο σημείο είναι οι όμορφοι καταρράκτες με παγωμένα νερά, που ρέουν από τις πλαγιές της Καλιακούδας και ενώνονται με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού. Για να φτάσετε μέχρι το σημείο πρέπει να κάνετε πεζοπορία μέσα στο ποτάμι, μια δραστηριότητα γνωστή ως river trekking.

2. Το Γεφύρι της Βίνιανης βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά της Παλιάς Βίνιανης, της Νέας Βίνιανης και του χωριού Στένωμα. Αυτό το μονοτοξοτό πέτρινο γεφύρι ήταν το μοναδικό σημείο όπου μπορούσε να διασχίσει κανείς τον Μέγδοβα. Από εδώ περνάει το διασυνοριακό Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, αλλά το γεφύρι είναι αξιοθέατο για τη αρχιτεκτονική του και την ομορφιά της τοποθεσίας του.

3. Ο Τυμφρυστός ή Βελούχι με υψόμετρο 2.315 μέτρα είναι το πιο ψηλό βουνό της Ευρυτανίας, με εύκολη πεζοπορία για την κορυφή. Στη θέση Διαβολότοπος λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο.

4. Η λίμνη Κρεμαστών, η λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια, εκτός από τις παραλίες της, φιλοξενεί υποδομές για canoe, kayak και rafting.

5. Το γεφύρι του Μανώλη είναι έργο του 17ο αιώνα και συγκεκριμένα του 1659 όπως δηλώνει και η επιγραφή του «ΕΚΤΙΣΘΗ ΤΟ 1659, ΟΙ ΚΤΗΤΟΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ». Πρόκειται για ένα πέτρινο μονοτοξοτό γεφύρι διαμέτρου περίπου 30 μέτρων, ένα πραγματικό αριστούργημα της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Με την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και  δημιουργία της ομώνυμης τεχνητής λίμνης, το γεφύρι του Μανώλη πότε εξαφανίζεται και πότε εμφανίζεται ανάλογα με την στάθμη των νερών.

6. Το εντυπωσιακό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς είναι κοντά στο χωριό Προυσό. Έχει πάρει το όνομα του από την περίφημη Μαύρη Σπηλιά η οποία αποτελούσε καταφύγιο για τους κατοίκους της περιοχής. Από τη Μαύρη Σπηλιάς ξεκινάει η διαδρομή via ferrata.